Pappersarbete, kostnader och framförallt längre hanteringstid. Att signera avtal har länge varit en onödigt krånglig process, men det behöver inte vara det. Redan för 20 år sedan blev elektronisk signering tillåten som ett legalt bindande alternativ till handskriven signatur, detta tack vare bland annat ESIGN-lagen och EU-direktivet för elektroniska signaturer.

Idag tar allt fler företag vara på möjligheten att erbjuda elektronisk signering (e-sign), vilket gör det busenkelt för användare att signera avtal direkt från mobilen eller datorn. Förutom att spara pengar, tid och energi, är det också ett miljövänligt alternativ som sammantaget kan öka er konkurrenskraft. Här är några av de fördelar du får med en e-signeringar på plats hos ditt företag!

Vill du veta mer om hur du kan hantera e-signering i Lime CRM?

Upptäck Lime eSign

Var som helst, när som helst och (nästan) hur som helst

Stämma träff för att kunna skriva under ett avtal, eller invänta ett postat kontrakt som sedan ska postas tillbaka? Detta är ett minne blott! Elektronisk signering är enkelt! Med e-signering kan du signera ditt avtal direkt från datorn eller mobilen. Det spelar alltså ingen roll om du sitter på stranden i Bahamas eller om du väntar på bussen, e-signeringen går ändå att genomföra oavsett tid eller plats. Är man flera som ska skriva under är det heller inget problem, var och en kan göra det från varsitt håll.

Spara tid, pengar och energi

Man brukar säga att tid är pengar. Med e-signering slipper du papper som ska sändas iväg, skrivas under, skannas in och arkiveras eller som försvinner på vägen till mottagaren. Det går att signera ett avtal direkt och när det är klart är allt redan fixat. Ingen inskanning eller arkivering, det finns redan i ditt CRM-system. Företag behöver inte längre spendera timmar för att hantera fysiska dokument, utan kan istället sköta hela avtalsprocessen på några minuter. En studie från Forrester Consulting visar att e-signering skyndar på själva signaturmomentet upp till 21 gånger jämfört med traditionell signering. Vad skulle det innebära för er verksamhet?

Applicerat på alla säljprocesser under ett år blir det snabbt ganska mycket tid som sparas. Kostnader för utskrifter och porto undviks såklart, men framförallt slipper ni all tid som läggs på administration. Vårt verktyg Lime eSign togs fram just för att vara så enkelt som möjligt och integrerar med Lime CRM smidigt och enkelt. Sköt hela säljprocessen direkt i Lime CRM med Lime eSign; dokumentuppladdning, kommunikation och e-signering.

E-signering, synonym för säkerhet

Elektronisk eller digital signering har en högre säkerhet jämfört med de traditionella alternativen och gör det betydligt svårare för förfalskningar. Ofta kombineras signeringen med en e-legitimation som säkerställer att rätt person skriver under och avtalet riskerar inte att bli ogiltigt. Att kunna säkerställa att alla dokument samlas i ett och samma system förhindrar även att viktiga dokument skulle hamna på villovägar. Du ökar med andra ord din säkerhet både för dig och för dina kunder genom att använda dig av e-signering.

Alla gillar nöjda kunder

Kunder gillar när det är enkelt och proffsigt och som företag är det därför extra viktigt att se över vilken upplevelse kunderna faktiskt får vid kontakten med er. Att använda e-signering eller digital signering underlättar för båda parter, och sänder dessutom en viktig signal till kunden att företaget prioriterar en friktionsfri upplevelse redan under signaturprocessen. Avslutningsvis kan även nämnas den miljömässiga vinsten av en digital lösning, som i sig kan innebära ett litet plus i kanten för dagens upplysta beslutsfattare. Det är inte konstigt att allt fler börjar inse vilka faktiska fördelar som elektronisk signering eller digital signatur har.

 

Lime eSign är precis vad det verkar – ett digitalt avslut på dina affärer. Integrera vår eSign-lösning i Lime CRM och slipp papper på vift.