Här kan du hitta information…

…om köpet
…för dig som är kund hos Sparta
…för dig som är kund hos Lime

x

Om köpet

Varför köper Lime Sparta?

Limes mission är att göra företag till kundmagneter. I grunden handlar det om att förändra beteenden. Med Sparta växer Limes kompetens inom gamification – digitala verktyg som gör det motiverande och visuellt att förändras och förbättras som ett team. På så vis blir erbjudandet till marknaden mer komplett och vi vinner nya, kunniga medarbetare.

Varför var Sparta till salu?

Som enskild produkt utan integration mot exempelvis CRM-system har Sparta inte haft den tillväxt som man hoppats. Både Sparta och Lime tror att de gemensamma tjänsterna ger en bättre totalprodukt. Limes starka erbjudande samt kompetenta marknads- och säljorganisation kommer ge Spartas lösningar möjlighet att utvecklas och expandera så som de förtjänar.

Köper Lime 100 % av bolaget?

Ja.

Hur ser Spartas framtid ut?

Sparta (under bolagsnamnet Hysminai AB) kommer att upphöra som enskild verksamhet och bli en del av Lime. Spartas produkt för gamification blir kompletterande funktionalitet till Limes produkter för CRM och säljstöd, men kommer även att finnas kvar som fristående produkt för befintliga kunder.

Kommer Spartas anställda att arbeta kvar?

Alla anställda kommer att erbjudas möjligheten att bli en del av det nya team med fokus på gamification som startas upp på Limes kontor i Stockholm. En av de stora värdena med köpet av Sparta består i den kompetens bolaget har inom gamification. Denna kompetens finns hos medarbetarna.

Hur mycket betalade Lime för Sparta?

Båda parter är nöjda med uppgörelsen. Vi kommenterar dock inte köpeskillingen.

Innebär detta att Lime släpper nya mjukvaror inom kort?

Inte i detta fallet. Däremot blir Spartas produkt för gamification integrerade tilläggstjänster i Limes befintliga produktutbud. Spartas funktionalitet kommer även att kvarstå som egen produkt för befintliga kunder.

Är detta Limes första uppköp?

Nej. Under 2017 förvärvades mjukvarubolagen RemoteX och Netoptions av Lime.

Kommer Lime att göra fler uppköp framöver?

Limes övergripande strategi är organisk tillväxt. Vi håller alltid utkik efter nya, spännande möjligheter att växa kompetensmässigt.

Hur ser Limes framtidsplaner ut?

Vi har fortsatt fokus på tillväxt i Norden. Samtidigt undersöker vi möjligheterna att expandera till andra marknader. Som snabbväxande bolag står alltid rekrytering i fokus och den stora utmaningen är att hitta tillräckligt många duktiga medarbetare.


För dig som är kund hos Sparta

Kommer köpet att påverka mig som befintlig Sparta-kund?

Vi är säkra på att detta innebär en positiv förändring för Spartas kunder. Med en större organisation kommer vi ha musklerna att bli ännu bättre på att hjälpa våra kunder och utveckla vår tjänst. Du kommer också kunna koppla Spartas funktioner till säljverktyget Lime Go och/eller det marknadsledande CRM-systemet Lime CRM, vilket öppnar upp för helt nya möjligheter.

Vem ska jag ringa till om jag har supportfrågor gällande Sparta?

Du fortsätter att kontakta Sparta, precis som tidigare.

Vem ska jag ringa till om jag vill prata med kundansvarig för oss som är Sparta-kunder?

Du ringer samma person som du har haft kontakt med tidigare.

Kommer mitt avtal med Sparta att påverkas?

Vi har inga planer på att förändra dessa men av praktiska skäl kommer administrationen att ses över.


För dig som är kund hos Lime

Vilka nya funktioner kommer att finnas tillgängliga?

Olika funktioner, alla med koppling till gamification och förbättrad teamwork, kommer att släppas som ett flertal valbara add-ons för Lime CRM och Lime Go. Exakt hur dessa kommer att se ut och vad de kommer att kosta, återkommer vi med i senare utskick.

Finns det några nya prismodeller planerade?

Vi kommer lansera nya prismodeller för att använda de nya funktionerna i Lime CRM och Lime Go i samband med att integrationen mellan systemen är på plats. Nuvarande prislistor för var och en av produkterna kvarstår. Kontakta oss för närmare information.

Kommer den nya funktionaliteten bli tillgänglig i alla nordiska länder?

Ja, det är planen.