CRM-bolaget Lime (tidigare Lundalogik) köper bolaget Sparta av en namnkunnig ägarskara, däribland Fishbrain-grundaren Johan Attby, Spotifys före detta Europachef Jonathan Forster och Facebooks Nordenchef Martin Ingemansson. Kundvårdsexperterna Lime stärker härmed sin kompetens inom gamification samtidigt som teamet får fler kompetenta utvecklare. 

2017 köpte Lime företagen Netoptions och RemoteX, för att stärka sin kompetens inom marketing automation respektive mobil ärendehantering.

Limes tillväxt har till allra största del varit organisk sedan starten 1990 och den kommer att fortsätta vara det. När vi gör den här typen av uppköp är det för att fylla på med kunskap för ännu snabbare organisk tillväxt med ännu starkare erbjudanden till marknaden. Det har hittills visat sig vara ett framgångsrecept, säger Erik Syrén, vd för Lime.

Sparta grundades 2013 av James Pember och har 6 anställda. Bolaget hjälper företag att förbättra sina resultat, bland annat genom digitala säljtävlingar på deras onlineplattform. Bland kunderna finns Academic Work, Viasat, Länsförsäkringar, Metro, Selecta, E.ON, Randstad och Telenor. Spartateamet flyttar nu knappt 2 km, från Götgatan till Limes Stockholmskontor vid Kungsbroplan.

Integration med CRM har alltid varit en del av vår långsiktiga produktvision och strategi, så att få bli en del av marknadsledande Lime är det perfekta steget för vårt företag och vår produkt. Att Lime dessutom delar vår mission att förändra beteenden och arbetssätt hos företag för att hjälpa dem att uppnå sin fulla potential, gör att vi kan behålla samma huvudfokus. Det är vi mycket glada för, säger James Pember, Spartas grundare och VD.

Lime är en av marknadsledarna inom CRM (Customer Relationship Management) i Norden. Bolaget omsätter en kvarts miljard. Uppköpet av Sparta sker kort efter att de nya delägarna Swedbank Roburs Microcap och affärsängeln Martin Gren offentliggjorts. Huvudägare är sedan 2014 investmentbolaget Monterro och Limes ledningsgrupp.

X

Ytterligare information

Erik Syrén, vd Lime
Erik.syren@lime.tech
+46 70 738 50 72

James Pember
james@spartasales.com
+46 76 026 4007

Om Lime
Lime hjälper företag från hela Norden att bli bättre på kundvård. Bolaget utvecklar och säljer digitala produkter för ”Customer Relationship Management”, utveckling och hantering av kundrelationer. Lime grundades 1990 och har 220 anställda. Företaget har kontor i Lund, Stockholm, Göteborg, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Bland de över 50 000 användarna finns allt från små enmansföretagare till stora organisationer.

Om Sparta
Sparta grundades 2013 och är en SaaS-startup som hjälper organisationer att motivera sina anställda över tid och därmed uppnå sin fulla potential. Med kontor i Stockholm och 6 anställda utvecklar Sparta mjukvara för gamification. Sparta är registrerat under bolagsnamnet Hysminai AB.