Lund, 2 oktober. Lundalogik gör sitt andra uppköp i år. I dag står det klart att CRM-företaget köper Göteborgsbaserade Netoptions och deras produktsvit för digital marknadsföring, BizWizard. Lundalogiks andra uppköp på kort tid sker därmed endast ett halvår efter förvärvet av mjukvarubolaget NetOptions. 

– Vi ska hjälpa organisationer att samla all information och kommunikation kopplad till kunder i ett och samma system. Det gör företag betydligt bättre på att ta hand om sina kunder. CRM och e-marketing är en klockren kombination, säger Erik Syrén, VD på Lundalogik.

Att köpet möjliggör effektiva helhetslösningar blir extra relevant med tanke på EUs nya datalagstiftning, GDPR (General Data Protection Regulation). Lagen träder i kraft i maj 2018 och ställer hårdare krav på hur företag hanterar personuppgifter. Krav som skapar stora möjligheter för Lundalogik, när många företag blir beroende av att kunna överblicka all personrelaterad information i samma system.

I och med köpet skapar Lundalogik en helt ny avdelning för e-marketing i Göteborg och dubblar antalet utvecklare direkt genom nyrekryteringar. Netoptions integreras i bolaget och produkterna blir moduler i CRM- och säljverktygen Lime CRM och Lime Go. BizWizard kommer även att finnas kvar som fristående produkt för befintliga kunder.

Netoptions grundades 2003 av bland annat nuvarande styrelseordförande Ola Gravenfors och VD Daniel Strömer.

– Kundvård, försäljning och marknadsföring växer ihop alltmer och det är med glädje vi går samman med Lundalogik. Våra företagskulturer, gemensamma syn på kundfokus och fleråriga partnerskap gör att vi tillsammans kan skapa ett fantastiskt erbjudande, säger Daniel Strömer, som hädanefter kommer att axla rollen som produktspecialist.

Lundalogik ägs sedan 2014 av investmentbolaget Monterro. De räknar Lundalogik som en av sina bästa investeringar.

– Lundalogik har haft en mycket stark och stadig tillväxt sedan starten 1990. I och med RemoteX-köpet bevisade vi att vi effektivt kan integrera nya bolag i verksamheten. Det gör att vi kan växa ännu snabbare framöver, såväl organiskt som via strategiska förvärv, säger Peter Larsson partner på Monterro och Lundalogiks Styrelseordförande.

Lundalogik köper Netoptions – Frågor och svar >>>

Mer information

Erik Syrén, VD Lundalogik
erik.syren@lundalogik.se
+46 707 38 50 72

Daniel Strömer, MD Netoptions
daniel.stromer@netoptions.se
+46 703 68 42 00

Peter Larsson, Monterro
peter.larsson@monterro.se
+46 8 20 05 56

Om Lundalogik

Lundalogik hjälper företag från hela Norden att bli bättre på kundvård. Bolaget utvecklar och säljer digitala produkter för ”customer relationship management”, utveckling och hantering av kundrelationer. Lundalogik grundades 1990 och har 216 anställda. Företaget har kontor i Lund, Stockholm, Göteborg, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Bland kunderna finns allt från små enmansföretagare till stora organisationer. Läs mer på www.lundalogik.se

Om Netoptions

Sedan 2003 har Netoptions hjälpt företag att effektivisera sin mätbara digitala kommunikation. Att genom e-post, sms, enkät och eventhantering nå ut till potentiella kunder, stärka befintliga kundrelationer och skapa kundlojalitet. Netoptions har kontor i Göteborg och kunder över hela landet. Läs mer på: www.bizwizard.se

Om Monterro

Monterro investerar i nordiska mjukvarubolag genom att tillföra finansiering samt att aktivt stödja bolagets utveckling. De tre manging partners i Monterro – Thomas Bill, Lars Sveder och Peter Larsson – har alla omfattande erfarenhet av att utveckla mjukvarubolag. Monterro, som består av kapital från grundarna samt privatpersoner startades 2012. Läs mer på www.monterro.se