Idag släpper Lundalogik sin marknadsledande mjukvara Lime CRM på ytterligare ett språk. Produkten finns sedan tidigare på svenska, engelska, norska, danska, finska och från och med idag även på klingon.

Lime CRM har funnits med i Lundalogiks produktportfölj sedan 2000 och har sedan dess utvecklats och förändrats mycket. Däremot är det ovanligt att ett mjukvaruföretag väljer att översätta sin produkt till ytterligare ett språk, utan att gå in i ett nytt land.

Produktchef Magnus Fagerlund menar dock att översättningen till klingon var ett självklart nästa steg för produkten, med tanke på den var mest önskade utvecklingspunkterna från existerande kunder:

”Vår produktutveckling baseras alltid på de önskemål vi får in från våra kunder. När det är dags för något nytt kollar vi listan över idéer och den funktion/idé med flest antal röster prioriteras högst.”

Magnus menar dock att det har varit en utmaning:

”Med tanke på att språket inte innehåller mer än ca. 1000 ord har vi fått vara kreativa i översättningarna. Tack och lov har vi en av de 30 personer i världen som talar klingonska flytande i vårt utvecklingsteam. Det kanske låter lite märkligt att vi satsar på det här men vi försöker verkligen lyssna på våra kunders behov.”

Pawel Demczuk, som är den som bidragit med översättningarna, har vuxit upp med Star Trek och har lärt sig klingon löpande under flera år av TV-tittande.

”Det började mest som en kul grej. Sen insåg jag att jag var rätt bra på det och ville lära mig mer. Det är känns riktigt kul att få användning för mina språkkunskaper i jobbet”, säger Pawel Demczuk.

Produkten finns att ladda ner på Lundalogiks hemsida och supporten står till allas befogande vid frågor.

Lime CRM klingon

Ytterligare information:
Magnus Fagerlund, produktchef Lime CRM, Lundalogik
+46 46 270 48 00
magnus.fagerlund@lundalogik.se

Om Lundalogik
Lundalogik hjälper företag från hela Norden att bli bättre på kundvård. De utvecklar och säljer digitala produkter för ”customer relationship management”, utveckling och hantering av kundrelationer. Lundalogik grundades 1990 och har 160 anställda. Företaget är experter på den Nordiska marknaden och har kontor i Lund, Stockholm, Göteborg, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Bland kunderna finns allt från små enmansföretagare till stora företag och organisationer.