Alla har vi olika typer av verktyg och metoder som vi använder för att komma ihåg och för att påminna oss själva om saker. På jobbet använder vi olika system som gör arbetet åt oss, det kan vara allt från Excel-filer och bokningar i kalendern, till ekonomi- och CRM-system. Många av oss oss använder inte dessa verktyg på fritiden, och ibland kommer vi inte åt dem överallt. Därför kan det ibland vara bra att träna sitt eget minne också. Här är några av mina bästa sätt att arbeta med minnet och även några tips på hur du kan använda dem i ditt jobb som säljare.

1. Memorera en pitch

För ett tag sen såg jag ett riktigt bra Ted talk med Joshua Foer. Det handlar om hur man kan lära sig att memorera saker, till exempel ett tal eller ett säljargument. Du kan visualisera en berättelse i ditt huvud som kommer att guida dig genom varje steg. Exempelvis, tänk dig en välbekant miljö där du lägger bitar av din pitch på ett sätt som du inte kommer att glömma. Var kreativ och ju konstigare det är, desto bättre kommer du ihåg det.

2. Knäppa anteckningar

Ett annat sätt att använda visualisering för att memorera saker är att lämna en lite mer ovanlig typ av anteckning för dig själv. Det här är en metod som också är ett sätt att förbättra ditt minne på. Låt säga att du behöver komma ihåg att stänga fönstret innan du går hemifrån. Men istället för att lämna en lapp på dörren kan du lämna din sko på stolen – allt som är utöver det vanliga. Prova med små saker först och se hur det går!

3. Kom ihåg namn

När man arbetar med människor är det alltid en fördel att komma ihåg deras namn. Ett gammalt knep som förmodligen du, precis som jag, är att kombinera namnet med något som börjar på samma bokstav. Till exempel: Heidi – Humla.

Testa själv! Gör ett försök och ge dessa övningar lite tid. Kanske har du helt egna tips och trix på hur du enklare ska komma ihåg. I slutändan har du ju din fantasi – ett verktyg som du alltid har med dig.

[icegram campaigns=”24071″]