Hur är det egentligen att jobba på Lime? Våra kollegor Anton, Hanna, Filip och Lisa berättar om varför de sökte sig till världens bästa arbetsgivare, och hur livet som trainee faktiskt är. Det här är Antons berättelse – han jobbar som Account Manager.

Efter några fartfyllda månader på Lime som Account Manager kan jag pusta ut och konstatera att jag har hittat hem! Det må låta klyschigt, men det är faktiskt så det känns. Varje morgon när jag kliver in på kontoret och får träffa alla kollegor, då är det som att komma hem.

Från studier till traineeprogram

Jag minns fortfarande hur jag satt smått stressad över att studietiden i Lund började närma sig sitt slut, vilket innebar att det var dags att hitta ett jobb. Inte bara ett jobb där företaget ville anställa mig, utan också att det skulle kännas rätt från min sida. Jag hade en klar bild i huvudet att jag ville hitta ett företag som jag verkligen kunde brinna för och en tjänst som man trivs med. Något som driver en och ger en möjligheten att utvecklas.

Min första kontakt med Lime var via hemsidan, där företaget verkligen stack ut från mängden. Genom datorskärmen fick jag en förståelse för att företagskulturen är något som man tar på stort allvar, samtidigt som man gör det mesta med glimten i ögat! Det hela blev än mer intressant då jag förstod att kärnverksamheten bestod av intressanta lösningar som syftar till att effektivisera verksamheter och få dem att öka sin försäljning. Samtidigt som de får verktygen att behålla sina befintliga kunder.

Längs hela rekryteringsprocessen som bestod av speed-date, case och intervjuer förstärkes bara magkänslan av att det var på Lime jag ville hamna. Jag var vad man kallar HOOKED!

Min tid på Lime

De första veckorna som trainee spenderade jag i Lund tillsammans med alla andra traineer. Det var enormt roliga veckor där man blev ett sammansvetsat gäng. Vi utbildades i allt som rörde CRM, produkterna och företaget. Vi fick också grymma tips och tricks om våra egna roller. I mitt fall innebar det exempelvis försäljnings- och förhandlingsteknik.

Efter veckorna i Lund – som bestod av roliga case, gruppövningar, föreläsningar och presentationer – så var vi startklara för våra lokala kontor. I mitt fall var det Göteborgskontoret och nu började det på riktigt!

Kickstart som Account Manager

En av de bästa sakerna med att jobba som Account Manager på Lime är att den ena dagen aldrig är den andra lik. Jag får ständigt träffa nya människor, lyssna på deras behov och presentera något som kan skapa värde för deras verksamhet. Det är oerhört kul att få inspirera människor och företag att satsa mer på kundvård och försäljning.

För att utvecklas i mitt arbete har jag fantastiska kollegor som ständigt ger mig stöd och feedback. De är alltid lika roligt att följa med ”de mer erfarna” ut på säljmöten och få med sig saker hem i bagaget som jag sedan själv kan använda i mitt eget arbete.

På Lime är det bara du själv som sätter begränsningarna för vad du kan göra och åstadkomma. Du får stöd i att sätta din mål men vägen dit bestämmer du helt själv och det är du själv som planerar din arbetsdag. Du för alltså enormt mycket ansvar från dag 1!

Att arbeta som Account Manager på Lime är långt mycket roligare och utvecklande än jag kunde drömma om, så ta chansen du med och sök!