Hur är det att jobba på Lime egentligen? Våra kollegor Anton, Hanna, Filip och Lisa berättar om varför de sökte till Nordic Trainee Program och hur livet som trainee faktiskt är. Det här är Lisas berättelse – hon jobbar som Application Consultant.

Nu har jag jobbat som Application Consultant ett tag och det är dags för mig att förklara vad mitt jobb innebär. Så välkommen till min vardag som ”appare”, som vi kallar det här på Lime.

Jag älskar mitt jobb. Och mina kollegor.

Mina tre första utkast till den här texten fick jag slänga, eftersom de mest liknade en kärleksförklaring till mina kollegor. Det var inte alls poängen med texten. Men jag vill ändå säga detta: När jag går upp på morgonen är det till stor del för att träffa mina kollegor. De är mina bästa vänner! Det märks direkt att det satsas på bra företagskultur och gemenskap på Lime.

Vad gör en applikationskonsult, egentligen?

Som applikationskonsult jobbar jag i ett team på (i skrivande stund) sju personer, med att integrera förändringar som våra kunder vill ha i våra produkter. Det innebär att jag gör allt möjligt – det finns inget bestämt område jag ska eller inte ska jobba med. Svårt ibland, eftersom det är mycket man behöver kunna. Samtidigt är det lite av ett smörgåsbord för den som gillar att lära sig nya saker, och vem gör inte det?

En vanlig vecka skriver jag kod i SQL och Python. Ibland är det VBA, C#, HTML/CSS och JavaScript som gäller. Vissa veckor bygger jag ett SSIS-flöde som laddar hem en miljard (löst räknat, så klart…) biljetter och matar in till kundens system. Andra veckor bygger jag kundanpassade add-ons till våra system med hjälp av Python.

Ibland ringer jag en kund och talar om att ändringen de beställde av mig är klar, och ber dem kolla så att allting fungerar som de ville. En del dagar har jag ingen kontakt med kunder alls, utan fokuserar bara på att implementera de större förändringarna som en ny kund vill ha i en av våra befintliga produkter. En kund vill automatiskt få statistik över biljettförsäljning. En annan vill kunna skapa tusen fakturor samtidigt med hjälp av en knapp, baserat på vilka företag kunden har markerat i systemet. En tredje kund vill att 9000 filer skall läsas in och lagras på ett nytt ställe, samt ha information om vilket företag de tillhör, vem som är ansvarig för det och så vidare.

En sammanfattning skulle kanske kunna vara att jag som applikationskonsult programmerar, ändrar och installerar delar och funktioner i våra produkter efter kundens önskemål.

Du behöver inte kunna allt. Än.

När jag sökte jobb här på Lime hade jag ganska bra koll på SQL men har under vägen fått lära mig många fler tekniker och ramverk. Det är sjukt kul att få testa nya grejer, men som sagt förväntar vi oss inte att du är expert på allt från början.

Att jag inte redan kunde allt som jag trodde att man behövde kunna för att jobba som applikationskonsult gjorde ingenting. Det första du får göra som nyanställd Application Consultant är att spendera en tid i Lund tillsammans med alla andra nyanställda traineer. Där lär du känna dina nya kollegor (eller framförallt vänner!) och får lära dig allt du behöver kunna för att påbörja din resa inom företaget. Du får vara med på föreläsningar med erfarna kollegor som vill dela med sig av sina erfarenheter, samt samarbeta med varandra i kundsimuleringar och andra övningar. Samt att du får lära dig hur viktigt det är med trefika. Typ som att vara student igen, men bara ta med det roliga 😉

Vad väntar du på? Sök bums!